Linzensalade met geitenkaas en een köfte spies

Linzensalade met geitenkaas en een köfte spies

Mirte PostMay 25, 2020

Omdat het de laatste dagen zulk heerlijk weer was, vind ik het een tijd voor linzensalade. Niet iedereen houdt van linzen, maar als jij wel tot de linzen-lovers behoort dan is dit echt een salade voor jou! Linzen zijn de zaden van een linzenplant. Ze groeien in peulen en zijn zowel gedroogd als voorgekookt in een pot verkrijgbaar. Beide opties zijn even lekker, veelzijdig, voedzaam en duurzaam. Ik gebruik in dit recept voorgekookte linzen.

Wat heb je nodig voor een rijkelijk gevulde linzensalade?

  • linzen (400 gram)
  • venkel
  • gele bietjes
  • chioggia bietjes
  • geitenkaas
  • olijfolie
  • rode wijnazijn
  • rucola
  • rundergehakt
  • pijnboompitten
  • ei
  • broodkruim
  • tahin
  • griekse yoghurt
  • citroen
  • ui
  • knoflook
  • peterselie
  • kervel
  • peper & zout

Hoe maak je de salade?

  1. Spoel de voorgekookte linzen af met koud water. Snij de bietjes en venkel in dunne reepjes. Doe de linzen in een kom en meng met de peterselie, venkel en bietjes. Roer nu de olijfolie en rode wijnazijn door de salade heen.
  2. Breek de geitenkaas met je handen in stukjes en verdeel deze over de linzen.
  3. Meng de tahin met griekse yoghurt, citroen knoflook en peterselie.
  4. Meng het gehakt met peterselie, kervel, ui, broodkruim, pijnboompitten, ei, peper en zout. Maak er spiesjes van en dek af. Zet in de koelkast voor 2 uur.
  5. Gril/bak de spiesjes rondom gaar.
  6. Meng als laatste de rucola en tahin dressing door de salade.

Ik hoop dat jij het net zo lekker vindt als ik - enjoy!

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen goedgekeurd kunnen worden voordat ze worden gepubliceerd